SCENEOPPTREDENER, FOREDRAG OG UNDERVISNING
Sammen med fiolinist Mari Samuelsen framførte jeg tekstkonserten «Anna Magdalena Bach» i Moss kirke 4. september 2021, som del av Moss’ 300-årsjubileum. Sammen med Madelene Berg videreutvikler jeg prosjektet i 2023/2024.
Som formidler introduserer jeg ballettforestillinger ved Den Norske Opera & Ballett, underviser i film og kjønn ved Kunsthøgskolen i Oslo og har undervist i kommunikasjonsarbeid ved Westerdals ACT. Jeg har gjort sceneintervjuer, konferansieroppdrag, bokbad og skrivekurs for Litteraturhuset, Møllebyen litteraturfestival, Forlaget Oktober, MER Film, Norsk Oversetterforening, Moss og Rygge bibliotek, Bokmessa i Moss med flere.
PODKASTER / INNSPILTE FOREDRAG
I Operaen har jeg holdt introduksjonsforedrag til Nasjonalballettens moderne ballettkvelder siden 2015. Introene er åpne for opptil 150 tilhørere hver forestillingskveld, og spilles også inn som podkast:
FILM OG KJØNN
Ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) underviser jeg årlig i kjønnsrepresentasjon på film og TV – et foredrag kalt Film, blikk og kjønn. Foredraget er en historisk gjennomgang av hvordan kjønn er blitt portrettert i levende bilder, både i amerikansk film og i Norge – med eksempler fra Hustruer til Skam. Dette er også tema for min masteroppgave i medievitenskap, som jeg fullfører ved Universitetet i Oslo våren 2023.
PR: Å FANGE MED ET BUDSKAP
Hvordan får man presseomtale? Hvorfor jobber så mange tidligere journalister med PR? Hvordan skriver man en pressemelding og en tekst i sosiale medier? Våren 2017 underviste jeg i PR ved Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology under overskriften "Å fange med et budskap – Den flermediale informasjonsmedarbeider".
Som case hadde jeg med meg PR-arbeidet med Nasjonalballettens produksjon A Swan Lake våren 2014. Teori ble dekket av Anders Cappelens instruktive bok Bruk pressen 3.0 og boka Journalistikk – en innføring (red.: Handgaard, Simonsen og Steensen).
SKRIVEVERKSTED
Våren 2012 holdt jeg skriveverksted i skjønnlitterær skriving sammen med Agnar Lirhus ved Moss bibliotek – over tre samlinger og tolv klokketimer. Kurset besto av en skriveteknisk del, der vi gjennomgikk begreper og verktøy som flyt, perspektiv, nærhet vs. sannhet, brudd, karakter, dialog, detalj og ordvalg – med eksempler fra ulike tekster og egne og andre forfatteres erfaringer. Deltakerne ble også oppmuntret til å skrive og lese opp egne tekster underveis i kurset, med tilbakemelding fra kurslederne og de andre kursdeltakerne.